default_mobilelogo

Beplantingsplan

Een goed ontwerp kun je vernielen door een slecht beplantingsplan, maar een slecht ontwerp kun je herstellen met sterk gekozen beplanting!

Beplantingsplan 2

Beplanting maakt een tuin! Beplanting zorgt ervoor dat alles de juiste verhouding krijgt, hagen geven beschutting, bomen zorgen voor de derde dimensie, volume en bescherming, een dak boven ons hoofd. Mooie, goed samengestelde borders zorgen voor een mooi uitzicht.

Het maken van een goed beplantingsplan is eigenlijk een vak op zich. Het is evengoed ontwerpen, maar dan met beplanting.

Vakkennis

Het lijkt vaak zo eenvoudig: we gaan naar een tuincentrum, laden in wat we mooi vinden en klaar is kees...

Zo herken ik altijd weer wanneer een klant naar een tuincentrum is geweest: in mei is de tuin helemaal niet onaardig, maar hoe zit het met die andere 11 maanden? 

Eén van mijn leraren zei ooit: 'Als je dan echt geen deskundige wilt inhuren, ga dan iedere maand een keer naar een tuincentrum en haal 12 keer een beetje in plaats van in één keer alles. Het resultaat zal in ieder geval beter zijn...'

Allium giganteum

Dit geeft maar weer eens aan dat het maken van een goed beplantingsplan een gedegen vakkennis vraagt. Beplanting biedt namelijk eindeloze mogelijkheden. Je zou drie tuinen kunnen ontwerpen die qua afmeting, vorm en materiaalgebruik identiek maar toch totaal verschillend zijn. De beplanting maakt het verschil.

Mogelijkheden

Bloemen, bladeren, hout, bloeitijden, herfstkleuren, bessen, vruchten... om voor 12 maanden mooie beplanting te zoeken die ook nog mooi combineert qua kleur, bloeitijd en hoogte is voor mij een enorme passie.

Beplantingsplan 1

Ik help u er graag bij. Het te doorlopen traject kan onderdeel zijn van een totaal tuinplan, maar ook als een op zichzelf staande service.

p5250119 kopie

Nieuw leven inblazen in een bestaande border, gebruikmaken van een deel van de aanwezige beplanting. een nieuw plan rondom aanwezige heesters. U zegt het maar! Het is steeds weer een prachtige puzzel die ik graag in elkaar leg.

Mijn beplantingsplannen worden aangeboden als naslagwerkje met de volgende onderdelen:

  • Inleidend schrijven met daarin de wensen en een motivatie en uitleg
  • Tekening op schaal op A3 formaat met nummering die verwijst naar de plantlijst
  • Plantlijst van botanische namen en het geadviseerde aantal met nummering die verwijst naar de tekening
  • Dossier met foto's van alle gebruikte planten met nummering die verwijst naar de tekening

Vervolgens kunt u al dan niet gebruik maken van de mogelijkheid om de volledige plantlijst via mij te bestellen.

Acer palmatum strook

Our website is protected by DMC Firewall!