default_mobilelogo

Workshop Tuinontwerp aan huis

Tijdens de workshop gaan we in op onderstaande zaken met behulp van voorbereid lesmateriaal dat u later mee kunt nemen:

  • Het maken van een vlekkenplan met loop- en zichtlijnen
  • Het vlekkenplan vertalen naar een schetsontwerp
  • Het kiezen van de materialen (waar let je op, kwaliteit, kleur, hout- en steensoorten)
  • Het schetsontwerp vertalen naar een definitief ontwerp
  • Het bespreken van wat ontwerptrucs, zoals een lange smalle tuin breder laten lijken, wat doen schuine lijnen, werk je in de breedte of in de lengte, wat doet hoogte voor je tuin (b.v. pergola, boom o.i.d. en waar plaats je die dan)

Hortensia
Hierna krijgt u gelegenheid een poging te wagen om uw eigen schaaltekening te maken, waarbij ik alle deelnemers individueel zal bijstaan.

We sluiten af met het bekijken en bespreken van elkaars werk. Zodoende kunnen we op deze manier samen iets van elkaar leren.

Aan het einde van de workshop krijgt u het geboden lesmateriaal mee in een boekje zodat u dit thuis nog eens kunt nalezen.
En u heeft dan natuurlijk uw eigen tuinontwerp op zak om thuis echt mee aan de slag te gaan.

Wat kost de workshop

 

ClerodendronDe workshop is bedoeld voor minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers en kost € 55,- per deelnemer en neemt ongeveer 3 uur in beslag. Daarbij komen de reiskosten € 0,19 per km voor de heen- en terugreis vanaf Almere volgens Google Maps. Ik zorg voor begeleidend lesmateriaal.

Tekenbenodigdheden zoals potloden, gum, lineal, geodriehoek, ruitjes papier en zo mogelijk A3 tekenpapier neemt iedere deelnemer liefst zelf mee.
Uiteraard heb ik natuurlijk ook het één en ander bij me voor 'noodgevallen'. Goede foto's van de tuin en een tekening met alle maten zijn natuurlijk onontbeerlijk.
Op het moment van inschrijven ontvangt u van mij hierover een duidelijke checklist.

Voor verenigingen en tuinclubs is het uiteraard mogelijk om, bij voorbeeld tijdens een evenement, meerdere workshops op één dag af te nemen, mits hier minimaal 30 minuten en maximaal een uur tussen zit.

Our website is protected by DMC Firewall!