default_mobilelogo
Tuinontwerpen

Helemaal nieuw

Deze tuin was helaas eerst het slachtoffer van de verbouwing die hoognodig was. Maar daarna moest er een nieuwe, open en volwassen tuin voor terugkomen.
De flats moesten uit het zicht, een klein moestuintje, jacuzzi, verhoogd terras en ruim voldoende groen en kleuren moesten een plaats krijgen.
Instant privacy was de wens. Dus aan de slag!

Tuinontwerpen

Kleine vestingtuin

Dat je van een klein tuintje in een vestingstadje ook iets heel leuks kunt maken bewijst dit project. Als een tuin maar een kleine afmeting heeft is het een extra uitdaging om er toch een heerlijke plek van te maken die uitnodigt om lekker buiten door te brengen.

Tuinontwerpen

Klassiek, symmetrie en ruimtelijk

In dit ontwerp werden belangrijke elementen behouden, grote hulsten op stam, dakplatanen en een tamme kastanjeen heel veel buxus haag. Daaromheen werd een symmetrisch nieuw ontwerp geformeerd. De buxus werd in het nieuwe ontwerp opgenomen en laat zich makkelijk verplanten.

Tuinontwerpen

Diverse zitje in een kleurige tuin.

Een tuin langs het huis met voldoende zitruimte. Privacy door leibomen. Veel kleur in alle seizoenen. Symmetrie en voldoende wintergroen.

Tuinaanleg

Van schutting naar muur

De schutting op de eerste foto's was een doorn in het oog. Hoe maak je van een schutting een mooie gestucte muur zonder hem weg te halen? Want dat mocht niet van de gemeente. De rest van het ontwerp werd hierop aangesloten. Een zitdeel voor de ouders, verder een flink stuk gazon voor de kinderen. De geplande vijver werd tijdelijk vervangen door een vaste planten border tot de kinderen groot genoeg zijn.

Tuinontwerpen

Van kinder - naar gezinstuin

Deze tuin was ooit bedoeld als kinderspeelplaats, echter, kinderen worden ouder dus de tuin kon omgebouwd worden tot een nieuwe plek voor het hele gezin. Vooral nu ook voor de ouders!

Tuinontwerpen

Rolstoelvriendelijke tuin

Deze tuin werd ontworpen om rolstoelvriendelijk te zijn, alles goed bereikbaar vanuit de rolstoel. Zodoende kan de eigenaar veel van het onderhoud zelf doen. Goede draairuimte voor een rolstoel en verhoogde bakken en geen drempels zijn het resultaat.

Tuinonderhoud

Onderhoud grote tuin

Deze tuin heb ik reeds meerdere jaren in onderhoud. De borders waren verouderd, het gazon al jaren niet goed onderhouden. Het geheel had behoefte aan een opfrisbeurt en een nieuw inzicht. De sfeer en de beplanting bleef zoveel mogelijk behouden, gaten werden opgevuld en in de borders werd meer kleur in gebracht. Het ontbrak in de tuin vooral in voorjaar en herfst aan kleur.

Tuinonderhoud

Herstel oude vijver en borders

In deze tuin werden verwaarloosde borders voorzien van een nieuwe beplanting en een oude, volledig onderkomen vijver, vol met oud blad en eendenkroos volledig werd leeg - en schoongemaakt.De vijver was jaren lang niet schoongemaakt. De oude borders waren overgenomen door de sterkste soorten, Alchemilla en Potentilla en onkruid. Tijd voor een grootscheeps schoonmaak - en beplantingsplan dus.

Tuinaanleg

Directe privacy

De wens was directe privacy. Het werd een taxushaag van 2.25 meter hoog geplant. Netjes en goed geplant en voorzien van een druppelslang om een goede watergift te garanderen. Dakplatanen staan klaar om ook hun plaats in deze tuin te krijgen.

Tuinontwerpen

Vijvertuin

Deze tuin was na jaren toe aan volledige vernieuwing. De grote wens van de klant was: strak, modern, een flinke vijver in 2 niveaus, met beek loop, een kleurrijke beplanting. Het ontwerp en beplantingsplan werd gemaakt en ook de uitvoering werd aan mij toevertrouwd. Het werd een flink project met de grote vijvers, een betongazen pergola met blauwe regen. Het resultaat mag er zijn.

Beplantingsplannen

Herstel mislukt beplantingsplan

In deze tuin werd mij gevraagd om het totaal mislukte beplantingsplan te herstellen tot een mooi rustig plan.
De smalle rand met Annabellen viel ieder jaar om. De hortensia's werden veel te groot.
De lavendel in de schaduw onder de mooie wilgenbladperen werd natuurlijk geen succes.

Beplantingsplannen

Tuin aan het water

Deze tuin was voorzien van verharding en bakken van composiethout in de kleur zwart. en hoort bij een woonboot. Veel water gerelateerde beplanting aan het terras dat aan het water grenst. Het tuindeel dat uit het zicht van het water ligt kreeg op verzoek een mediterrane uitstraling.

Tuinonderhoud

Snel even opfrissen

De voortuin van deze klanten was door tijdgebrek ernstig verwaarloosd. Door onkruid, mestgebrek was deze voortuin verworden tot een onkruidweelde. Een half dagje aandacht en de voortuin was weer representatief zonder al te veel kosten.

Beplantingsplannen

Witte borders

Bij deze tuin was de indeling helemaal klaar. Het verzoek was om een beplantingplan te maken met enkel witbloeiende vaste planten, rozen, heesters en bomen. Voor vaste planten, rozen en heesters is er een ruime keuze. Voor de bomen werd gekozen voor Styrax japonica en Halesia carolina. Weinig gebruikt, minder bekend, maar o zo mooi!!

DMC Firewall is a Joomla Security extension!